Sakura-Veldhoven

Praktijk voor pedicure en reflexzonetherapie

 

gallery/voetjes
gallery/logo-provoet_small

Wat is reflexzonetherapie?

 

Reflexzonetherapie is een natuurlijke geneeswijze die duizenden jaren geleden al toegepast werd door de Egyptenaren, de Chinese volkeren en de Indianen. Er wordt gekeken naar het functioneren van de mens in zijn totaliteit. Lichaam, geest en ziel zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. De therapie zal helpen het evenwicht in het lichaam te herstellen. Er wordt dan ook niet alleen naar de klachten gekeken maar ook naar de oorzaak die achter de klachten ligt. Pas als de achterliggende oorzaak van een klacht opgelost wordt, ontstaat er ruimte voor herstel en groei.

 

Ieder orgaan heeft een reflexpunt op de voeten, handen en oren. Door deze punten te masseren ontstaat een betere doorbloeding in de energiebanen en de organen. Hierdoor wordt het zelfgenezend vermogen van het lichaam gestimuleerd.

 

Daarnaast gaat er ook een ontspannende werking van de reflexzonemassage uit. U komt lichamelijk en geestelijk tot rust.

 

 

 

Werkwijze

 

Een eerste behandeling begint met een intakegesprek. Dit is om informatie te verzamelen over medicijngebruik, voeding, persoonlijke omstandigheden, medisch verleden, klachten, etc. Aansluitend wordt een voetonderzoek gedaan. Ik kijk naar de voeten en bevoel de voeten. De bevindingen die hieruit komen teken ik aan op een voetenkaart. Afsluitend geef ik u een korte massage.

 

Met behulp van deze gegevens wordt een behandelplan opgesteld, dat wordt met u besproken in het volgende consult. Dit eerste consult duurt ca. 90 minuten.

 

Iedere volgende afspraak van ca. 60 minuten hebben we een kort gesprek over de vordering van het proces en vindt de voetreflex behandeling plaats. Wanneer het nodig is zal ik, in overleg met u, eventueel uw handen en/of oren behandelen. Een behandeling wordt altijd afgesloten met een ontspannende massage van de voeten met crème of olie.

 

Hoeveel behandelingen u nodig heeft is afhankelijk van de klacht en hoe u op de behandelingen reageert. Na 4 behandelingen ga ik samen met u kijken of er voldoende vooruitgang geboekt is. Samen besluiten we dan de behandeling voort te zetten of te stoppen. Hoeveel behandelingen u nodig heeft is afhankelijk van de klacht en hoe u op de behandelingen reageert.

 

Behandelingen zijn alleen op afspraak.